Boombastic

Boombastic

March 15, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: Boombastic yeni reklamı. Bizim için ilginç olan yine bir reklam ve yine olumsuz bir ilişkilendirme var. Gerçekten ilginç. Öncelikle şurdan başlayalım ismi ingilizce ürünün. Biz boombastik sanmıştık denk geldiğimiz zamanlar TV’de… Bildiğin boombastic ! Reklamda dağa tırmanan iki genç ürünün özellikleri tanıtılıyor…hindistan cevizli, çikolatalı çıtır patlağı da var… Derken olumsuz olay geliyor ürün elinden düşünce gençlerden biri ölüm pahasına ürünün arkasından kendini bırakıyor… altı üstü ürünün neyden yapıldığı tanıtılıyor ve bir genç kendini feda ediyor mesaj da şu o kadar güzel yani o kadar vazgeçilmez…Başka bir sahne gelmedi mi aklımıza bu vurguyu yapmak için…

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Mesaj ne ? Ürünün neyden yapıldığı mı? Bu mesaj mı? Akılda kalan yanı ne? Rakiplerden ayrılan yanı ne? Tüketiciyle nasıl bir bağ kuruyor? Dağcılarla mı kurmak istenmiş bağ? eminim adamlar tırmanışlarda arada durup çikolata falan yiyorlardır!!

Akılda Kalan Güzellikler: Mert dur napıyorsun alt tarafı çikolata! Abi üst tarafı hindistan cevizi karamel mısır patlağı… lütfen!

Sonuç Değerlendirme: Reklamda bir mesaj yok. Akılda kalan bir yan yok. Tüketiciye bir fayda yok. Rakiplerden ayrılan bir yön yok. Zaten firması da belli değil. Daha önceki reklam filmleriyle aynı bakış açısı. Daha önce de köpek balıklarının arasına atlıyordu çocuk. Ölüm olayı yine. Burada da aynı. 10 üzerinden 3.

Biz Olsak Reklamı Nasıl Yapardık: İki küçük afacan, tek boombastikleri kalmış. Biri böyle gözlüklü gözlük sürekli burnuna düşüyor…diğeri de çok zayıf saçlar yana taranmış kızıl kafa çilli bişey…gözlüklü olan uyuşuk ağır çekimde yaşıyor hayatı zayıf olan da tam tersi heycan patlaması… okuldan çıkmışlar yürüyorlar ve konuşma başlıyor:

zayıf: ya olm hadi ama hadi aç aç da yiyelim neyi bekliyoruz (sabırsız ya tatlı heycanlı duramıyor).

gözlük: fantastik bişey olmalı onu bekliyorum (gayet sakin sölüyor) o arada zayıf olan fantastik kelimesini düşünmeye dalıyor…

Tam güzel bir parkta oturuyorlarken küçük bir kasaba sonuçta, yolda bir araba duruyor ve ağır çekimde çok güzel bir kadın iniyor o arada esnaf kitleniyor küçük kazalar falan… bizim zayıf hemen gözlüğe bakıyor gözlük esniyor tam o sırada… sonra devam ediyoruz bu sefer de iki afacan yolda yürürken küçük kasaba yolu yine bu sefer harry pıtırcık çıkıveriyor yolun ortasına ve elinde asasıyla büyü yapıyor karabüyücüyle dövüşüyor ışıklar uçan süpürgeler falan derken bizim zayıf heyecanla dili dışarıda yalanarak sanki gözlüğe dönüyor…bizim ki burnunun ucuna düşen gözlüğü azını burnunu kıvırarak düzeltme peşinde…beceremiyor ama surat çookkk komik tabi…son sahnede artık zayıfın omuzlar düşmüş ümit kalmamış… bir aydınlanma oluyor gözlük bir anda gülümsüyor mutlu çok mutlu yavaşça elini cebine atıp boombastiği çıkarıoyr zayıf ağır çekimde ağlıyor mutluluktan boombastiği kırarken çıtır patlakları zayıfın yüzüne vuruyor ohh ohh çok mutlu sağa sola çeviriyor kafasını ve ikisi de yiyor boombastiği…kamera ne olduğunu göstermek üzere dönerken…kasabaya boombastik kamyonu gelmiş bakkalın önünde durmuş!!! Kamyonun üzerinde Adı Boombastic Tadı Fantastic yazıyor!!!